Over Arnout

Mijn familie
Mijn prachtige partner Monia en onze zoontjes Idris en Tibo.

Verblijfplaats
Nieuwerkerken, België.

Doelgroep
Iedereen die zijn leven serieus wil omgooien en balans wil vinden in lichaam, geest en ziel.

Mijn belangrijkste waarden in het leven
Vrijheid
Geluk
Balans
Liefde

Favoriete boeken en auteurs

Haemin Sunim – The things you can see only when you slow down

The 6-Minute Diary

Napoleon Hill – Think and Grow Rich

Jay Shetty – Think Lika a Monk

Jim Rohn – 5 Major Pieces to the Life Puzzle

Mijn verhaal in het vinden van de balans

Rond april 2018 zat ik op het diepste punt in mijn leven. Mijn beste vriend was net gestorven, ik haatte mijn job, mijn relatie stelde nog weinig voor,… kortom ik zat in een enorme depressie. De mensen om me heen zagen mij wegzakken en zeiden me dat er dringend iets moest veranderen. Dus ik stapte naar mijn dokter, die mij onmiddellijk medicatie voorschreef en ik begon naar een psycholoog te gaan. De medicatie sloeg snel aan en na enkele weken begon ik er terug stilletjes bovenop te komen. De psycholoog daarentegen slaagde er niet in om de dieperliggende problemen bloot te leggen.

Enkele maanden later, ongeveer november, raadde een vriendin van mij haar psychologe aan. Ik besloot om het nog een laatste kans te geven. Dit was veruit de beste beslissing van mijn leven. Er was een klik van bij de eerste sessie. We hadden ongeveer elke 2 à 3 weken een gesprek, gedurende een goed jaar. Ik ben deze fantastische vrouw eeuwig dankbaar.

Ze heeft mij geholpen om mezelf echt te leren begrijpen en analyseren. Om zo de dieperliggende problemen en demonen te vinden die voor mijn angsten en donkere gedachten zorgden. Ik ga hier niet alle details vertellen, maar om een lang verhaal kort te maken, ik was heel mijn leven bezig geweest met dingen te doen die mensen zeiden dat ik moest doen. In plaats van te doen waar ik zelf achter stond ik wat ik zelf graag wilde.

Door mijn eigen gedachten en gevoelens te analyseren, kwamen de antwoorden één voor één. Ik beëindigde mijn relatie (die mij ongelukkig maakte), begon ander werk te zoeken en begon slechte gewoontes (zoals alcohol, drugs en tabak) te elimineren. Stapje voor stapje begon ik een andere persoon te worden. Ik ging van een negatieve, in zelfbeklag gewentelde klootzak naar een positieve, dankbare persoon met een open blik naar de wereld. En dan – begin 2020 – op het moment dat je er het minste naar zoekt, kwam ik de vrouw van mijn leven tegen. Terug verliefd worden en mijn geluk met iemand kunnen delen, deed mij nog verder openbloeien.

In april 2021 vond ik eindelijk een nieuwe job. Ik stopte als cipier en ging aan de slag als werkbegeleider Natuur & Groen voor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Ik was niet langer opgesloten tussen vier muren in een zeer ongezonde leefomgeving. Ik werkte nu buiten in de frisse lucht en met een vast werkrooster en elk weekend vrij.

Na enkele maanden, ondanks het feit dat ik het werk op zich graag deed, voelde het nog steeds alsof er iets ontbrak. Toevallig viel ik op een Youtube-advertentie. Het was een gast die zijn job had opgegeven om zijn eigen online business te beginnen. En toen besefte ik pas wat mij ontbrak in het leven… het was TIJD!

Tijd om dingen te doen in het leven die je ECHT wil doen. Tijd spenderen met je geliefden, de wereld zien, boeken lezen, de taal leren die je altijd al wild spreken,…

Ja, ik werk graag buiten in de natuur. Maar 40 uur per week opgeven, werkend voor een baas tot mijn 67? Dat is niet wat ik wil doen met mijn leven. Ik wil voor mezelf werken en mijn eigen uren kunnen kiezen. Dus maakte ik de tweede beste beslissing uit mijn leven: ik tekende in op het platform van de youtube-advertentie. Hier helpen ze je om je echte passie in het leven te vinden en daarrond je eigen business uit te bouwen. Mijn passie is dus “balans vinden” in het leven. De balans in lichaam, geest en ziel. Of in het Latijn: Mens sana in corpore sano. Ik wil mensen helpen in het vinden van hun balans!